Teknoloji

Chat GPT, dijital belleği sayesinde geçmiş yazışmaları hatırlayacak

Yapay zekalı chatbotlarla bağlantı kurmanın en kötü yönlerinden biri, konuşma bittiğinde her şeyin sıfırlanması ve silinmesidir. Sohbet botu, bir sonraki bağlantıda diğer kişinin kim olduğunu veya o kişiyle daha önce konuşup konuşmadığını hatırlamaz. Bu gizlilik nedeniyle bir tercih olsa bile yapay zekanın kullanıcıyı iyi tanıyan bir dijital asistan olması dezavantaj oluşturuyor. Ancak yakın zamanda ChatGPT için bu durum çözülecektir.

OpenAI, sisteminde hafıza özelliğini barındırmaktadır. Bu sayede sohbet botu, önceki konuşmalardan önemli kişisel detayları hatırlayacak ve yeterli bir dijital asistan olma yolunda bir adım daha atacaktır. Bu hafıza özelliğinin kullanımı oldukça kolay ve kullanışlı olacaktır. Kullanıcılar ChatGPT’den çocuklarının çileğe alerjisi veya e-posta imzalama tercihleri ​​gibi şeyleri hatırlamasını isteyebilir. Bu verileri istek üzerine otomatik olarak saklayacak olan yapay zeka, bunu gelecekteki konuşmalarda ve görevlerde kullanacak.

Sistem zamanla gelişecek, bir şeyleri algılayacak ve kullanıcılar sorgu yaptıkça bilgileri doğal bir şekilde depolayacak. Bu sayede chatbot daha akıllı hale gelerek özel ihtiyaçlara uyum sağlayabilecek.

Chat GPT, dijital belleği sayesinde geçmiş yazışmaları hatırlayacak

Ayrıca her GPT’nin kendi belleği olacaktır. OpenAI burada örnek olarak Books GPT’yi veriyor. Bu bot, kullanıcıların hangi kitapları okuduğunu ve hangi müzikten hoşlandığını öğrenecek. GPT Mağazasında bu bellek güncellemesinden kesinlikle faydalanacak çok sayıda sohbet robotu var.

Bu, internetin mevcut çalışma şekline çok benzer. Uygulamalar, web siteleri ve sosyal ağlar da kişisel bilgileri saklıyor ve daha sonra kişiselleştirilmiş algoritmalar geliştirerek bunu özel kullanıcı profilleri oluşturmak için kullanıyor. Ancak bu, bazı önemli örtülü endişeleri gündeme getiriyor.

OpenAI: Kullanıcılar Chat GPT hafızasını paylaşacak

OpenAI, kullanıcıların ChatGPT’nin hafızası üzerinde kontrole sahip olacağını ve sistemin sağlık verileri gibi bazı hassas konuları otomatik olarak hatırlamayacak şekilde geliştirildiğini belirtiyor. Şirket, bota bir şeyi kolayca unutmasını söylerseniz bunu yapacağını belirtiyor. Kullanıcılar, Belleği Yönet sekmesi üzerinden daha detaylı ayarlar yapıp botu özelleştirebilecekleri gibi, bu özelliği tamamen devre dışı bırakma hakkına da sahipler.

Kullanıcılar ayrıca ChatGPT hafızasını kullanmaya gerek kalmadan, geçici olarak konuşmalardan yararlanma hakkına da sahip olacak. Bu konuşmalar geçmişte kalmayacak, hafıza kullanmayacak ve OpenAI modellerini eğitmek için kullanılmayacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu